Sytsma Wonen Home
Verkoop
Logerij
Houtworm
Draaiorgel
Contact & route
Inboedelopslag
PTMD verf
Woonaccessoires
Taxaties
Nieuws
Meubelbeslag
Woonadvies
Sitemap
Tafel uitzoeken
FAQ
Tiffany / glas in lood
Videoimpressie
Historie
Projecten
Brocante
Onderhoudsproducten
Scentchips
Cadeaus
Kaasplanken
Te huur


WIJ BESTAAN DIT JAAR 80 JAAR! KOM BINNEN EN BELEEF ONZE WINKEL
titel Tafel uitzoeken

Het uitzoeken van een eet of een salontafel lijkt soms een fluitje van een cent, je kijkt wat rond en wijst er eentje aan en zegt.....doe mij die maar, bij het gebruik in het dagelijks leven lijkt de tafel opeens niet meer zo praktisch als in de showroom want daar stonden andere stoelen omheen en leek hij kleiner.

 

Bij Sytsma antiek & woonaccessoires zal u dat niet zo snel gebeuren want onze specialiteit is........TAFELS.

Allereerst zullen wij u vragen naar hoe u de tafel wil gebruiken en wat u verwacht, want met opgroeiende kinderen heeft u iets anders nodig dan wanneer u met zijn tweeen woont.

Zo is de keuze van de houtsoort als eerste belangrijk, gaan we voor nieuw of oud hout en kiezen we voor de zachte soorten zoals grenen en vuren of zoeken we een in de hardere houtsoorten als eiken, teak of mahonie.

Ook is het goed om na te denken wat voor stoelen er BIJ of ONDER moeten  / kunnen, want als uw stoel een armleuning heeft heeft u een tafel nodig met een lage scheen of schenkelrand ( de scheen of schenkelrand is de lat / balk die onder het blad tussen de poten zit, waar u met uw bovenbenen meestal tegen aan komt).

Deze rand moet meestal 10 cm. hoog zijn om een goede stevigheid van het tafelframe te garanderen, als wij de scheen/schenkelranden kleiner maken (4-5 cm) dan moet er wel onder de tafel 4 of 6 extra latten / balken worden gemaakt anders wordt de tafel slap en gaat doorhangen, daar kom je bij de meeste tafels na de tijd pas achter !

Het nadeel van een lage rand is wel......dat u geen laden er in kunt krijgen, want dat past dan niet meer.

Kijk bij ons ook maar een onder de tafels dan zult u zien dat deze stevig, doordacht en vakkundig zijn gemonteerd op de ouderwetsche ambachtelijke manier met pen en gat verbindingen, onze schenkelranden lopen door tot in de poot en worden daarna met 2 deuvels doorboort om een goed sluitend geheel te krijgen.

Dan komt u voor de keuze van de poot te staan, er is een tapse poot ( vierkant vanaf bovenafgezien en smaller uitlopend naar beneden in bijv. 8 x 8 cm boven en 5 x 5  onderin, dan een vierkante poot en tenslotte een ronde bewerkte poot.

Ook nog belangrijk is de hoogte van uw tafel, de gemiddelde hoogte van de hedendaagse tafel is  78,5 cm. gemeten  vanaf de grond tot de bovenkant van het blad.

Vroeger was de hoogte  resp. 74, 75, 76 cm maar doordat de Europeanen steeds langer worden moet ook de hoogte van de tafel meegroeien, voor de langere mensen ( > 190 cm) maken wij de tafels op 80 cm. hoogte.

Bij (bijv) een lange man en een kleinere  vrouw is het ook een idee om bijv. onder de stoel van de kleinere persoon dopjes te doen van rubber(1-1,5 cm) en bij de man viltjes (1-2 mm), dit verkomt dat de kleinere " verzuipt  " aan de tafel en de langere er met een kromme rug aan zit.

Het beste is dus om een eetkamerstoel mee te nemen die u thuis heeft of een complete set van tafel EN stoelen aan te schaffen.

De laatste jaren geven we ook voor veel klanten het onderstel een witte, zwarte of grijze kleur en laten het blad dan onbehandeld waardoor je een modern met oud contrast krijgt, de verf die we daarvoor gebruiken is van PTMD (matte acryllaat kalkverf)

Tenslotte kunt u dan kiezen voor een geleefd blad of een nieuw glad blad, beide hebben hun charmes en over smaak.............valt niet te twisten.

Ook bestaat er nog een type kloostertafel met een balken of een kruisonderstel die heerlijk lijkt op een stamtafel in een kroegrestaurant, deze zijn leverbaar in grenenhout uit Portugal, in teak uit Indonesie, populierenhout uit China en oud eiken uit Frankrijk.

Momenteel zijn de teak tafels uit Indonesie erg populair, deze laten wij daar maken door de lokale bevolking van oude gesloopte treinstellen, huizen, veranda's, kerken en andere gebouwen.

Dit hout is keihard en nagenoeg uitgewerkt en kan onbehandeld worden gebruikt en worden bijgehouden met een doek met warm water of bijv. een keer per 4 maanden licht opschuren en de tafels is weer als nieuw/oud.

Mocht u de tafel toch beter willen beschermen dan raden wij u een osmo olie aan die haast kleurloos is en evt. ook te leveren is in grijzige of wittige kleurtinten, ook bijenwas kan in combinatie met een antivlekwas .

Als na bovenstaande te hebben gelezen nog iets wil weten of onze tafels willen bekijken.............kom eens langs en kijk eens rond en neem een cappucino aan de bar/hoge stamtafel en mijmer weg bij onze collectie in Sneek.

Oh ja zelf bedenken mag ook, we staan altijd open voor uw ideen en wensen.

 

Adresgegevens
Ind. Ter. "De Hemmen" Zeilmakersstraat 33
8601 WT Sneek

Contactgegevens
T 0515-532338
M 06-18914260
E info@sytsma.nl

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag
09:00 - 17:30
Zaterdag
09:00 - 17:00
Donderdag koopavond
tot 21:00
webdesign